Isolatie en brandveiligheid rieten dak

In het verleden werden daken op een traditionele manier gedekt. De zogenaamde open constructie is zeer licht en geeft een optimale ventilatie. Tegenwoordig maken wij bij een nieuw rieten dak gebruik van het schroefdak. Deze techniek neemt veel nadelen van een traditioneel gedekt dak weg. Zo draagt een schoefdak wel bij aan de isolatie, heeft een hoge brandveiligheid en is de binnenzijde keurig afgewerkt. De beste oplossing voor verwarmde gebouwen.

Aanvullende isolatie rieten dak

Een schroefdak met dampdichte laag zonder aanvullende isolatie heeft een Rc van 1,5. Door het aanbrengen van meerlaagse folie stijgt de Rc waarde al naar 2,8. Voor een nog betere isolatie kunt u kiezen uit dakplaten van verschillende merken waardoor u een Rc waarde kan bereiken van 3,0 tot 5,0. Wij kunnen u advies geven over de juiste isolatie en daarnaast zorgen dat deze op vakkundige wijze aanbrengen. Ook als hiervoor timmerwerkzaamheden nodig zijn.

Riet is toch zeer brandgevaarlijk?

Een rieten dak dat door middel van een schroefdaksysteem is aangebracht is net zo brandveilig als een pannen dak. Van een onbeheersbare brand is met deze constructie geen sprake meer. Ook het gebruik van een open haard is geen probleem.

Kenmerken van ons bedrijf

Vaklieden die het ambacht verstaan, met ruim 20 jaar ervaring in het aanbrengen, repareren en onderhouden van rieten daken.

Wij werken met kwaliteitsriet van eigen bodem, Wiedenriet.

Ons oog voor detail en goed gereedschap zorgen voor een dak dat kwaliteit uitstraalt.

Wij zijn aangesloten bij de Vakfederatie Rietdekkers.

Meer informatie

vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk en geheel vrijblijvend contact met u op.
 

cforms contact form by delicious:days