Rietdekker Van Drie en Vliek valt in de prijzen

PUTTEN – Het rietgedekte pand aan de Stationsstraat in Putten is op de tweede plaats geëindigd bij de verkiezing van Pand van het jaar 2012. Jan van Drie van Rietdekkersbedrijf Van Drie en Vliek is trots op deze prijs.

Heel 2012 konden betrokkenen bij de rietdekbranche objecten nomineren. Voornamelijk rietdekkers hebben hun stem uitgebracht. Het geheel verbouwde pand aan de Stationsstraat is hierbij als tweede geëindigd. De kap van de woning vraagt vakmanschap van de rietdekker door de vele details en de knik halverwege het dak.

Impressie

Rietdekkersbedrijf Van Drie en Vliek zorgde voor het nieuwe rieten dak op dit pand. Directeur en vakkundig rietdekker Jan van Drie vertelt: “De woning had eerst een pannendak. Vooraf hebben we een impressie gemaakt, zodat de eigenaar een goede indruk kreeg hoe de woning eruit zou zien met een rieten kap. Hier zijn zij enthousiast van geworden. Met een rieten dak heeft deze bijzondere jaren ‘30 woning een warme en chique uitstraling gekregen.”

Gesloten constructie

Van een pannendak naar een rietenkap lijkt een grote operatie, maar dat is volgens Van Drie een misverstand: “De ingreep is vergelijkbaar met het aanbrengen van een nieuw pannendak. Als voorbereiding op het rietdekken zijn we bij deze woning gestart met het timmerwerk en het isoleren van de kap. De dakbedekking is een zogenaamde gesloten constructie. Een dergelijke kap heeft goede isolerende eigenschappen. Daarnaast krijgen vlammen bij brand minder kans om zich onder het riet te verspreiden.”

Kwaliteitsrietdekker

Rietdekkersbedrijf Van Drie en Vliek is sinds 2001 actief vanuit Putten. Van Drie profileert zichzelf als kwaliteitsrietdekker met oog voor detail. Niet alleen woningen maar ook boerderijen, schaapskooien en andere objecten worden door hen van riet voorzien.

Kenmerken van ons bedrijf

Vaklieden die het ambacht verstaan, met ruim 20 jaar ervaring in het aanbrengen, repareren en onderhouden van rieten daken.

Wij werken met kwaliteitsriet van eigen bodem, Wiedenriet.

Ons oog voor detail en goed gereedschap zorgen voor een dak dat kwaliteit uitstraalt.

Wij zijn aangesloten bij de Vakfederatie Rietdekkers.

Meer informatie

vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk en geheel vrijblijvend contact met u op.
 

cforms contact form by delicious:days